Det er mange som står bak.

I Fredrikshald Theaterselskab har vi dyktige medspillere som på hvert sitt felt bidrar til det gode resultat.

De synes ikke på scenen, men er like viktige for at publikum skal få en minneverdig opplevelse. (Fotos: Bjørn Ramstad)

Jan-Erik de Vibe er Regissør
Jan-Erik de Vibe: Regissør

Jan har i tillegg til lærer- universitetsutdanning, dramautdanning fra Royal Scottish Academy of Music and Drama i Glasgow, Skottland.
Han har vært lærer ved Romerike folkehøgskole, Høgskolen- og videregående skole i Halden. Han startet Romerike folkehøskoles tradisjon med å sette opp barnestykker, og regisserte bl.a. Per Gynt, Cabaret og Show Boat.
Han var instruktør for «Det Gode Mennesket fra Sezuan» med Halden Byteater, som ble åpningsforestillingen til den internasjonale teaterfestivalen i Halden 1991.

Synnøve Sørland er Inspisient
Synnøve Sørland: Inspisient

Synnøve er utdannet pedagog og har 1. avd. jus.
Hun har arbeidet innenfor sosial-, helse og kriminalomsorg hele sitt yrkesaktive liv.
Hun var leder av Studenter-samfundet i Trondhjem 1992-93 og har siden den gang arbeidet med logistikk, organisering og koordinering av arrangementer, som inspisient og som ansvarlig for sikkerhet og organisering innenfor kultursektoren.

Ola Berglund er Scenograf og kulissemaker
Ola Berglund: Scenograf og kulissemaker. Leder av Fredrikshald Theaterselskab

Ola har laget kulisser till revyer och skuespill i Halden. Laget på bestilling ny hovedkuliss till Fredrikshald  teater «Storgaten» år 1998, och forteppet år 2005, sistnevnte er en etterligning av Kroghs original fra år 1905.

Er f.n. leder og sekr. av Fredrikshald Theaterselskab og skal i samarbeid med Pontus Berglund, hösten 2017 lage to kulisser til forestillingen «Jeppe på Berget».

Pontus Berglund
Kulissemaler og musiker

Akvarellmaler, illustratør og musiker.

Han driver kunstsalongen «Galleri 59» for egen og andres kunst, og holder workshops, helge- og ukeskurs i akvarell.

Illustrerer også motiver fra historie og fortid, og har i flere år samarbeidet med blant annet det populærvitenskaplige tidskrift «Forskning och Framsteg».

Merethe Brække er kostymeansvarlig
Merethe Brække: Kostymeansvarlig

Carl-Olof Fält er lysmester
Carl-Olof Fält: Lysmester

Halvor Nome er Selskabets designer og publisist
Halvor Nome:
Grafisk design og publisering

Halvor har bred faglig bakgrunn fra grafisk og digital design og publisering,

Har erfaring fra kreative,  konsultative og administrative oppgaver i reklamebyråer og grafisk industri.

Har arbeidet med digital design og publisering på internet siden 1995, og har ansvar for utvikling av Theaterselskabets profil og presentasjonsmateriell – både på nett og på papir.

Bjørn Ramstad er Selskabs-fotografen
Bjørn Ramstad: Fotograf.

Bjørn har vært fotointeressert så lenge han kan huske, og har gjennom sitt yrkesaktive liv i politiet, dokumentert utallige åsteder og gjerningsmenn. Han er ellers opptatt av naturen under skiftende årstider, og tar like gjerne talende portretter.

Bjørn er engasjert som Theaterselskabets Event-fotograf, med et skarpt blikk for teaterets ekspressive uttrykk.

Trude Landsverk
Trude Landsverk. Revisitør

Trude Landsverk: Rekvisitør

Mogens Skovborg er Fredrikshald Theaterselskabs initiativtaker og mentor

Mogens er født i Kjøbenhavn i 1926, og har bodd i Norge sidan 1948.
Han er tegner, maritim maler og forfatter, med en gedigen merittliste innen kulturområdet.
I Halden startet Mogens Scanprint A/S, som eksporterte silketrykkede broderimønstre over hele verden. I 1967 tok han initiativ til etablering av Halden Naturvernforening, og engasjerte seg i å bevare gamle bygninger. I 1977 reddet han sammen med Vidar Parmer, Fredrikshald Teater fra å bli revet. Mogens var også sterkt involvert i bevaring av Mønstringsgården, Gamle Svinesund og Sjøbodene. Hans senaste kulturelle initiativ er etableringen av Fredrikshald Theaterselskab.

Musiserende medspillere

Noen av landets ledende musikere vil medvirke under forestillingen.

Knut Henriksen
Knut Henriksen: Konsertmester

Knut Henriksen har vært profesjonell musiker i over 42 år.
Han begynte sin karriere i «Divisjonsmusikken» i Halden og forsatte som konsertmester i Det Norske Blåseensemble fra 2002 til 2012. Knut Hernriksen har jobbet mye med korpsbevegelsen både som dirigent, solist og instruktør og er en allsidig musiker som også har samarbeidet mye med skuespillere, forfattere og dansere. Han er også en meget aktiv kammermusiker og har spilt med flere kjente norske navn. Knut har også turnert i fem år med Italias mest kjente blåsegruppe, Fiati di Parma, hvor han også var med på 4 cd innspillinger. I 2016 ble han festivalsjef for Kammerfest i Østfold, en internasjonal kammermusikkfestival for blåsere og slagverk. Han er også en flittig benyttet pedagog og foreleser på alle nivåer.

Sven Lundestad
Sven Lundestad: Norges første professor i klassisk gitarspill

Sven Lundestad skapte i 1974 historie ved å være den første norske som spilte en offentlig solokonsert på gitar. Han har spilt konserter i de fleste land i Europa (med bl.a. flere opptredener i den kjente Wigmore Hall i London), Wales, Russland, Chile, Argentina, Peru og Brasil.
Ved siden av sitt professorat ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, har han vært invitert som gjestelærer ved høyskoler, akademier og universiteter i England, Spania, Tyskland, Sverige, Danmark, Estland og Finland. Han har spilt inn en rekke plater, og har vært jurymedlem i både nasjonale og internasjonale musikkonkurranser.
Lundestad har skrevet flere samspill/lærebøker for klassisk gitar. Les mer på onlinegitar.no

Ole Hermann Huth
Ole Hermann Huth Fiolinist.

Ole Hermann er fiolinist, med utdannelse fra Norges musikkhøgskole. Han har siden 1982 jobbet som freelance fiolinist i hele østlandsområdet.
Han er knyttet til det profesjonelle miljøet i Oslo, og har vikariert i Kringkastingsorkesteret, Den Norske Operas orkester, og har i mange år vært på turne med Rikskonsertene.
Han var administrativ leder og fiolinist i Østfold kammerorkester, er Konsertmester i Østfold symfoniorkester og Grenland symfoniorkester, foruten fiolinist  i Oslo barokkorkester.
I perioden 2003 til august 2011 var han rektor ved Sarpsborg kulturskole.

Anina Kriistine Radotina
Anina Kristine Radotina: Cello.

Anina Kristine (23) gikk i år ut med toppkarakter på sin bachelorgrad i utøvende cello ved Norges Musikkhøgskole.
Hun har vunnet flere priser og stipender, fått opptre som solist ved en rekke anledninger – både i mindre kammer-ensembler, men også flere ganger med symfoniorkester i både inn – og utland.
Deriblant det norske blåseensemble, Oslo kammerorkester og Oslo symfoniorkester.

Legg igjen en kommentar