Våre mål og visjoner

Medlemmene i Fredrikshald Theaterselskab er alle teaterentusiaster, som ønsker å skape engasjement for det klassiske teater og for den fine teaterbygning vi er så heldige å ha i Halden.

Selskabets mål er å sette opp et klassisk teaterestykke av en kjente dramatiker hvert år. Vi vil sette opp et stykke som har vist seg å tåle tidens tann og historiens gang.
Vi vil velge blant teaterhistoriens perler, med et innhold som på tross av alder, har vist seg å være like aktuelt og engasjerende.

Stykker som har et allmengyldig budskap som kan forstås av dagens publikum, uavhengig av endret tidsånd og økonomiske forutsetninger.

Fredrikshalds teater scene
Fredrikshalds teater, med kulisser som viser Storgata i Halden.    Foto: MA fotografene

Fredrikshalds teater er i nordisk sammenheng et unikt teater, bygget allerede i 1838. Det ble i sin tid innviet med et stykke av Ludvig Holberg.

Nå gjenåpnes teateret etter en omfattende renovering av saler og stuer. Første oppsetning blir Jeppe på berget, et av Ludvig Holbergs mest populære og evig aktuelle stykker.

De glade og entusiastiske amatører i Fredrikshald Theaterselskab og det erværdige Fredrikshalds teater vil gi store teateropplevelser, i en teaterhistorisk ramme som kler fremføringen av komedier og tragedier av edel årgang. Her vil du kunne oppleve hovedverker av Holberg, Molière, Racine, Corneille og andre av scenekunstens mestere.