Medvirkende på scenen i «En Folkefiende».

Jonny Nilsen
Johnny Nilsen: Dr. Tomas Stockmann

Johnny Nilsen er 49 år, jobber som lærer, har vært aktiv i teatermiljøer siden ungdomsårene. Har vært med i teatergrupper i Volda, Drøbak, Oslo og Halden.
Johnny har teaterbakgrunn som skuespiller, produsent, manusforfatter og instruktør i revyer, farser, komedier, tragedier, historiske spill, impro-teater og dukketeater. Spilte Baron Nilus i «Jeppe på Berget» i 2017 og Vielgeschrey i «Den Stundesløse» i 2019. Gift med Sara og har 5 barn i alderen 6 – 24 år.

Gro Janet Haug Mo
Gro Janet Haug Mo: Fru Stockmann

Gro Janet Haug Mo er 52 år , jobber som  matematikklærer og har vært aktiv i Haldens teater- og musikkmiljø i over 20 år. De siste årene har hun hatt medansvar for sanginstruksjon i Juleselskapet der hun også har vært fast skuespiller siden 1998. Der har hun ikledd seg rollen som bla Petrine i «Reisen til Julestjernen» og Nancy i musikalen «Oliver». Hun er også aktiv i vokaltrioen Tres fra Rokke. Hun spilte Pernille i vår oppsetning av «Den Stundesløse» i 2019, er gift med Per Øivind og sammen har de tre voksne døtre.

Veronica Mittet
Veronica Mittet: Petra, deres datter

Veronica Mittet har vært aktiv i Østfolds teatermiljø i over 20 år, både som danser, koreograf, skuespiller og produsent. Hun er utdannet danser, barnevernspedagog og yogaterapeut og er blant de faste aktørene i Juleselskapet, hvor hun har medvirket siden tenårene. Veronica spilte Leonora i «Den Stundesløse» i 2019.

Ketil Ravneng
Ketil Ravneng: Peter Stockmann. Byfogd, politimester, formann i badebestyrelsen osv.

Ketil Ravneng er utdannet vernepleier siden 1994 og har sine arbeidsdager som teamleder i et bofellesskap i Sarpsborg. Han debuterte på scena i 1990 som politibetjent Klang i «Pippi Langstrømpe» med Sarpeteatret på Folkets Hus i Sarpsborg. Siden har det blitt utallige oppsetninger i alle Østfolds byer, i alle sjangre. I Halden kanskje mest kjent for roller i Juleselskapet de siste 12 år. Sist sett som kaptein Krok i «Peter Pan».

Siv Stang: Marta Kiil, garvermesterfrue, fru Stockmanns pleiemor.

Siv Stang har vært aktiv i teatermiljøet i Halden i 30 år. Hun startet i ensemblet «Commedia dell’artes» i 1989, hvor hun blant andre, spilte mot Marcus Hannestad og unggutten Tomas Glans. Siden ble det mange roller i revyselskapet «Ha Ha Halden», i teateroppsetningen «Den spanske flue» og «Å ha en drøm» i 2016. I tillegg til skuespilleri og manusskriving i lokale revyer med damene Grethe Kruse, Mona Bråthen og Monia Berger Lund, har hun spilt i «Juleselskapet» ’s oppsetninger  siden starten i 1990,blant annet i «Et Julekvad», «Folk og røvere i Kardemomme by», «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «Reisen til Julestjernen» samt i «Mormor og de 8 ungene», hvor hun spilte mormor. Hun spilte Nille i «Jeppe på Berget» i 2017 og Magdelone i «Den Stundesløse» i 2019.

Øyvind Høyem: Hovstad, redaktør av Folkebladet

Øyvind Høyem  er 39 år og jobber som lærer i kunst og håndverk og underviser i visuell kunst på Halden kulturskole. Han er utdannet industridesigner og avsluttet nylig læreplan i Design og Redesign for Utdanningsdirektoratet. Som ung var han med i «Bugsy Malone» ved Sandvika barne og ungdomsteater. Han var rekvisitør for Juleselskapets oppsetning av «Oliver!» Øyvind spilte Ridefogd og 2.doktor i «Jeppe på Berget» i 2017 og Leander i «Den Stundesløse» i 2019. Han arbeider også med å tilbakeføre og restaurere Knardal gård og landskapspark i Halden og er opptatt av bærekraft og biologisk mangfold.

Lars G. Hammer: Billing, medarbeider i Folkebladet

Lars G. Hammer har holdt på med teater siden barneskolen,
3 år med Brage både som teatersjef og skuespiller.
Han har spilt Karl 12 på Berby Herregård, vært aktiv i Juleselskapet i 15 år. Spilt i «Blanke messingen», «Peter Pan», «Emil i Lønneberget» osv.
Spilte Jacob skomaker i «Jeppe på Berget» i 2017 og Oldfux i «Den Stundesløse» i 2019.
Har også spilt i diverse filmer og TV-produksjoner for NRK, TV2 osv.

Jonas Borge Stafsberg: Skibskaptein Hotsten

Jonas Borge Stafsengen har vært fast navn å se på Veslefrikk teaterverksted sine oppsetninger de siste 9 årene.

Han har spilt i blant annet «Jungelboken», «Løvenes Konge», «Olsenbanden Jr på Sirkus»,  «Annie», «Skjønnheten og Udyret». Han spilte Peder Eriksen i «Den Stundesløse» i 2019.

Jonas er entertainer, hobbyskuespiller og jobber til vanlig på Bryggerhuset Syd.

Sverre Stang
Sverre Stang: Boktrykker Aslaksen

Sverre Stang har lang erfaring som skuespiller og teatersjef.
Blant annet 3 år i  Brage-teateret, «Ti små negerbarn», «Arsenikk og gamle kniplinger» og «Jeg drepte». Spilte Forsvareren i «Jeppe på Berget» i 2017 og Mads Eriksen i «Den Stundesløse» i 2019.

Han har bakgrunn som journalist og redaksjonssjef, blant annet fra Morgenbladet og fagblad.

Driver Erlandsens Conditori i Halden.

Erling Gunther
Erling Günther: Henrik Ibsen

Erling Günther har vært aktiv i teatermiljøer i ca 25 år, bl.a. fra «Karl XII’s siste felttog» og «Den Kaukasiske Krittringen» på Berby Herregård, vandrespill på Fredriksten Festning, Beatlesmusicalen «Love me do», ca. 80 opptredener som fru Flettfrid Andresen og har spilt revykungen Ernst Rolf. Skrev og medvirket i vandrespillet: «Å ha en drøm» i 2016. Spilte Erik lakei og Holberg i «Jeppe på Berget» i 2017, og har skrevet åpningsmonologene både til «Jeppe på Berget» og Den stundesløse» og «En Folkefiende». Han var i 12 år lokal leder av Tempel Ridder Ordenen.

Eirik Haug Stpmner
Eirik Haug Stømner: Pianist

Eirik Haug Stømner
Haldens egen klavermester er en av Norges fremste pianister, vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Robert Levins pianistpris og Einar Sten-Nøklebergs talentpris, har musikalske innspill under forestillingen.

Les mer om Eiriks gedigne musikalske bakgrunn på «Bak kulissene«