Det er mange som står bak.

I Fredrikshald Theaterselskab har vi mange dyktige medspillere, som på hvert sitt felt bidrar til det gode resultat.
De synes ikke på scenen, men er like viktige for at publikum skal få en minneverdig opplevelse.

Jan de Vibe er regissør
Jan de Vibe: Regissør m.m.

Jan de Vibe har i tillegg til lærer- universitetsutdanning, dramautdanning fra Royal Scottish Academy of Music and Drama i Glasgow, Skottland.
Han har vært lærer ved Romerike folkehøgskole, Høgskolen- og videregående skole i Halden. Han startet Romerike folkehøgskoles tradisjon med å sette opp barnestykker, og regisserte bl.a. Per Gynt, Cabaret og Show Boat.
Han var instruktør for «Det Gode Mennesket fra Sezuan» med Halden Byteater, som ble åpningsforestillingen til den internasjonale teaterfestivalen i Halden 1991. Han regisserte også Theaterselskabets kritikerroste publikumssuksess Jeppe på Berget i 2017.

Synnøve Sørland
Synnøve Sørland: Inspisient

Synnøve Sørland er utdannet pedagog og har 1. avd. jus.
Hun har arbeidet innenfor sosial-, helse og kriminalomsorg hele sitt yrkesaktive liv.
Hun var leder av Studenter-samfundet i Trondhjem 1992-93 og har siden den gang arbeidet med logistikk, organisering og koordinering av arrangementer, som inspisient og som ansvarlig for sikkerhet og organisering innenfor kultursektoren.

Christin Abrahamsen
Christin Abrahamsen: Sufflør

Christin Abrahamsen har en allsidig bakgrunn og stor interesse for kreativ virksomhet. Hun har blant annet holdt kurs i maling og porselensmaling, vært veskedesigner og har drevet flere gave-, kunst og aktikvitetsforretninger. Hun er sterkt interessert i teater, og spøker med at hun i det neste liv skal bli skuespiller. Inntil den tid har hun en stor oppgave i å følge og støtte de som opptrer på scenen.

Merethe Brække
Merethe Brække: Kostymeansvarlig

Merethe Brække er vel den i Halden som har lengst erfaring som kostymeansvarlig for amatørteater oppsetninger. Hun har blant annet sydd kostymene til Juleselskapet i mer enn 30 år, til «Christian Fredrik- dagene» i Moss, «musikalen om Hans Nilsen Hauge» i Fredrikstad, «Jeppe på Berget» på Chat Noir og laget de vakre kostymer til vår oppsetning av «Jeppe på Berget» i 2017. Vi har mistet tellingen på de oppsetninger Merethe har bidratt til med sin stilsans, erfaring og fagmessige dyktighet.

Lillian
Lillian Thorbjørnsen Greni: Sminke- og parykkansvarlig

Lillian T. Greni er utdannet frisør, makeupartist, maskør og parykkmaker. Hun har store deler av sin utdannelse fra Roma og Hollywood, hvor hun har jobbet ved flere film og TV-prosjekter. Hun har jobbet med over 150 teateroppsetninger, bl.a. Jeppe på Berget på Chat Noir og Fredrikshalds teater, Anno på NRK, revyer, musikaler osv.

Joakim Johansen: Lysmester

«Jokke» er fra Fredrikstad, men har siden 2001 bodd i Rostock, Tyskland. Han har arbeidet fulltid som lysdesigner og lysteknikker i inn- og utland, og har jobbet med store internasjonale artister og kunstnere. De senere år har han spesialisert seg på teater og musikals, og er stadig å se på Brygga Kultursal.

Halvor Nome
Halvor Nome: Design, Web og Marketingansvarlig

Halvor Nome har bred faglig bakgrunn fra grafisk og digital design og publisering,

Har erfaring fra kreative,  konsultative og administrative oppgaver i reklamebyråer og grafisk industri.
Har arbeidet med digital design og publisering på internet siden 1995, og har ansvar for utvikling av Theaterselskabets profil og presentasjonsmateriell – både på nett og på papir.

Per Braarud: Fotograf

Per Braarud er utdannet og har jobbet som fotograf, hovedsakelig i Trondheim og Oslo, med portrett og industri/reklame-fotografering. Han fikk som liten et Kodak Brownie 127 rullfilmkamera og har gjennom årene vært igjennom alle formater. Til sin 60-årsdag fikk han et Nikon D90, et fabelaktig verktøy for å mestre overgangen fra analog til digital hverdag. Men han savner fortsatt mørkerommet.  Han er også utdannet barnevernpedagog, men er nå pensjonert og har vendt tilbake til utgangspunktet, nemlig fotografiet.

Grete Ludvigsen: Økonomiansvarlig

Grete Ludvigsen liker tall og regneark! Hun er bedriftsøkonom og jobber med regnskap. Flyttet for et par år siden til Halden og har siden det tatt del i Haldens kulturliv som musikant og som kasserer i flere organisasjoner.
Grete var økonomiansvarlig for de to første oppsettingene av Den Hvite Dame på Fredriksten Festning. Hun har også jobbet med næringsutvikling som næringssjef i Levanger og har arrangementserfaring som mangeårig leder av vintermarkedet Marsimartnan i Levanger, samt som prosjektleder for Levanger 1000 år i 2011.

Mogens Skovborg
Mogens Skovborg: Initiativtaker og Mentor

Mogens Skovborg er født i Kjøbenhavn i 1926, og har bodd i Norge sidan 1948.
Han er tegner, maritim maler og forfatter, med en gedigen merittliste innen kulturområdet.
I Halden startet Mogens Scanprint A/S, som eksporterte silketrykkede broderimønstre over hele verden. I 1967 tok han initiativ til etablering av Halden Naturvernforening, og engasjerte seg i å bevare gamle bygninger. I 1977 reddet han sammen med Vidar Parmer, Fredrikshald Teater fra å bli revet. Mogens var også sterkt involvert i bevaring av Mønstringsgården, Gamle Svinesund og Sjøbodene. Hans seneste kulturelle initiativ er etableringen av Fredrikshald Theaterselskab.

Musiserende medspillere

Knut Henriksen
Knut Henriksen: Konsertmester

Knut Henriksen har vært profesjonell musiker i over 42 år.
Han begynte sin karriere i «Divisjonsmusikken» i Halden og forsatte som konsertmester i Det Norske Blåseensemble fra 2002 til 2012.
Knut Hernriksen har jobbet mye med korpsbevegelsen både som dirigent, solist og instruktør og er en allsidig musiker som også har samarbeidet mye med skuespillere, forfattere og dansere.
Han er også en meget aktiv kammermusiker og har spilt med flere kjente norske navn.
Knut har også turnert i fem år med Italias mest kjente blåsegruppe, Fiati di Parma, hvor han også var med på 4 cd innspillinger. I 2016 ble han festivalsjef for Kammerfest i Østfold, en internasjonal kammermusikkfestival for blåsere og slagverk.
Han er også en flittig benyttet pedagog og foreleser på alle nivåer.

Sven Lundestad
Sven Lundestad: Norges første Professor i klassisk gitar

Sven Lundestad skapte i 1974 historie ved å være den første norske som spilte en offentlig solokonsert på gitar. Han har spilt konserter i de fleste land i Europa (med bl.a. flere opptredener i den kjente Wigmore Hall i London), Wales, Russland, Chile, Argentina, Peru og Brasil.
Ved siden av sitt professorat ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, har han vært invitert som gjestelærer ved høyskoler, akademier og universiteter i England, Spania, Tyskland, Sverige, Danmark, Estland og Finland. Han har spilt inn en rekke plater, og har vært jurymedlem i både nasjonale og internasjonale musikkonkurranser.
Lundestad har skrevet flere samspill/lærebøker for klassisk gitar. Les mer på onlinegitar.no 

Ole Martin Huth
Ole Hermann Huth: Fiolinist

Ole Hermann Huth er fiolinist, med utdannelse fra Norges musikkhøgskole. Han har siden 1982 jobbet som freelance fiolinist i hele østlandsområdet.
Han er knyttet til det profesjonelle miljøet i Oslo, og har vikariert i Kringkastingsorkesteret, Den Norske Operas orkester, og har i mange år vært på turne med Rikskonsertene.
Han var administrativ leder og fiolinist i Østfold kammerorkester, er Konsertmester i Østfold symfoniorkester og Grenland symfoniorkester, foruten fiolinist  i Oslo barokkorkester.
I perioden 2003 til august 2011 var han rektor ved Sarpsborg kulturskole.

Anina Kristine Radotina
Anina Kristine Radotina: Cellist.

Anina Kristine Radotina (24) gikk ut med toppkarakter på sin bachelorgrad i utøvende cello ved Norges Musikkhøgskole.
Hun har vunnet flere priser og stipender, fått opptre som solist ved en rekke anledninger – både i mindre kammer-ensembler, men også flere ganger med symfoniorkester i både inn – og utland.
Deriblant det norske blåseensemble, Oslo kammerorkester og Oslo symfoniorkester.