Det er mange som står bak.

I Fredrikshald Theaterselskab har vi mange dyktige medspillere, som på hvert sitt felt bidrar til det gode resultat.
De synes ikke på scenen, men er like viktige for at publikum skal få en minneverdig opplevelse.

Ketil Ravneng og Johnny Nilsen har regien

Ketil Ravneng  og Johnny Nilsen: Regissører

Johnny Nilsen og Ketil Ravneng har regien i teaterversjonen av «Figaros Bryllup». Begge har mangeårig og bred erfaring som skuespiller (se fyldig omtale på siden «På scenen» ), og hadde selv regien i  ny-oppsetning av «Mysteriet Myrna Vep» i oktober 2022, i deres eget teaterselskap – HaldenCompagniet.

Synnøve Sørland
Synnøve Sørland: Inspisient

Synnøve Sørland er utdannet pedagog og har 1. avd. jus.
Hun har arbeidet innenfor sosial-, helse og kriminalomsorg hele sitt yrkesaktive liv.
Hun var leder av Studenter-samfundet i Trondhjem 1992-93 og har siden den gang arbeidet med logistikk, organisering og koordinering av arrangementer, med egen virksomhet som inspisient og som ansvarlig for sikkerhet og organisering innenfor kultursektoren.

Ola Berglund
Ola Berglund Scenemester
Ola Berglund er kulissemaler og Theaterselskabets leder og sekretær.
Ola har malt kulisser til revyer och skuespill i Halden. Han laget på bestilling ny hovedkuliss til Fredrikshalds teater, » «Storgaten» år 1998 samt en etterligning av Rudolf Kroghs forteppe fra 1905 etthundre år senere, dvs 2005. De röde draperier och kapper som omgir proscenium, ble av Ola kopiert och malt år 2017. På bestilling av Mogens Skovborg utførte Ola ett oljemaleri av Ludvig Holberg, som Skovborg senere donerte til teateret til å henge i «Gule salongen». 
Pontus Berglund
Pontus Berglund: Kulissemaler

Pontus Berglund er akvarellmaler, illustratør og musiker.

Han driver kunstsalongen «Galleri 59» for egen og andres kunst, og holder workshops, helge- og ukeskurs i akvarell.

Han illustrerer også motiver fra historie og fortid, og har i flere år samarbeidet med blant annet det populærvitenskaplige tidskrift «Forskning och Framsteg».

Jan de Vibe
Jan-Erik de Vibe: Sufflør

Jan-Erik de Vibe har i tillegg til lærer- universitetsutdanning, dramautdanning fra Royal Scottish Academy of Music and Drama i Glasgow, Skottland.
Han har vært lærer ved Romerike folkehøgskole, Høgskolen- og videregående skole i Halden. Han startet Romerike folkehøgskoles tradisjon med å sette opp barnestykker, og regisserte bl.a. «Per Gynt», «Cabaret» og «Show Boat».
Han var instruktør for «Det Gode Mennesket fra Sezuan» med Halden Byteater, som ble åpningsforestillingen til den internasjonale teaterfestivalen i Halden 1991. Han regisserte også Theaterselskabets kritikerroste publikumssuksesser «Jeppe på Berget» i 2017, «Den Stundesløse» i 2019 og «En Folkefiende» i 2020

Sara Stang-Møller
Sara Stang Møller: Koreograf

Sara Stang Møller er utdannet danser og dansepedagog fra Norges Dansehøyskole i Oslo. Hun har også senere tatt PPU i drama/teater ved Høgskolen i Østfold. Sara har siden endt utdanning jobbet både frilans og som fast ansatt i kulturlivet, som danser, pedagog og koreograf. Hun har sin base i Halden, men har hatt oppdrag i flere andre byer, blant annet Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Rakkestad. Her i hjembyen kan man nevne både Halden Danseskole, Halden Teaterskole, Verdensbro, Veslefrikk, Juleselskapet, den lokale kulturelle skolesekken, Den hvite Dame og Dansens Dager Halden. Ved siden av dette startet hun også sitt eget kompani – Festina Lente Produksjoner – som jobber med å skape dansekunst av høy kvalitet, med det mål om å skape en større interesse for dans i Halden og omegn.

Lillian Thorbjørnsen: Sminke- og parykkansvarlig

Lillian Thorbjørnsen er utdannet frisør, makeupartist, maskør og parykkmaker, foruten psykiatrisk helsefagarbeider. Hun har store deler av sin utdannelse fra Roma og Hollywood, hvor hun har jobbet ved flere film og TV-prosjekter. Hun har jobbet med over 150 teateroppsetninger, bl.a. «Jeppe på Berget» på Chat Noir og Fredrikshalds teater, «Anno» på NRK, revyer, musikaler osv. Blant de seneste arbeider er de 3 «Lange flate ballær»-filmene.

Grete Ludvigsen: Økonomiansvarlig

Grete Ludvigsen liker tall og regneark! Hun er bedriftsøkonom og jobber med regnskap. Flyttet for et par år siden til Halden og har siden det tatt del i Haldens kulturliv som musikant og som kasserer i flere organisasjoner.
Grete var økonomiansvarlig for de to første oppsettingene av «Den Hvite Dame» på Fredriksten Festning. Hun har også jobbet med næringsutvikling som næringssjef i Levanger og har arrangementserfaring som mangeårig leder av vintermarkedet Marsimartnan i Levanger, samt som prosjektleder for Levanger 1000 år i 2011.

Halvor Nome
Halvor Nome: Design, Web og Markedsansvarlig

Halvor Nome har bred faglig bakgrunn fra grafisk og digital design og publisering, foruten kreative,  konsultative og administrative oppgaver i reklamebyråer og grafisk industri.
Han har arbeidet med digital design og publisering på internett siden 1995, og har siden starten hatt ansvar for utvikling av Fredrikshald Theaterselskabs profil og presentasjonsmateriell – både på nett og på papir.

Merethe-Brække @Veronica van Groningen
Merethe Brække: Kostymeansvarlig
Foto: Veronica van Groningen

Merethe Brække er vel den i Halden som har lengst erfaring som kostymeansvarlig for amatørteater oppsetninger. Hun har blant annet sydd kostymene til Juleselskapet i mer enn 30 år, til «Christian Fredrik- dagene» i Moss, «musikalen om Hans Nilsen Hauge» i Fredrikstad, «Jeppe på Berget» på Chat Noir og laget de vakre kostymer til vår oppsetning av «Jeppe på Berget» i 2017. Vi har mistet tellingen på de oppsetninger Merethe har bidratt til med sin stilsans, erfaring og fagmessige dyktighet.

Joakim Johansen
Joakim Johansen: Lysmester

 «Jokke» er fra Fredrikstad, men har siden 2001 bodd i Rostock, Tyskland. Han har arbeidet fulltid som lysdesigner og lysteknikker i inn- og utland, og har jobbet med store internasjonale artister og kunstnere. De senere år har han spesialisert seg på teater og musikals, og har sitt daglige virke på Sarpsborg Scene..

Inger Ånnerud
Inger Nybøle Ånnerud: Scenearbeider / Rekvisitør

Inger Nybøle Ånnerud
Etter 30 år som scenemester, en stilling jeg forlot nyttår 2019, er det en glede å få være med Fredrikshald Theaterselskab som scenearbeider.

Jeg har alltid vært på scena, men som regel usynlig. Passer meg bra.

Gleder meg til hver prøve og forestilling.

May Ruby Soli
May Ruby Soli: Fotograf

May Ruby Soli er fotograf og bor i Tistedal, men er fra Fredrikstad. Hun har 3500 følgere på Instagram – rubynorway, og hennes bilder blir ofte vist på NRK-OsloViken og Tv2. Har egen fotoside på Facebook, Rubys foto. Hun har vært fotograf for denne oppsetning. Hun startet med naturbilder for ca 10 år siden, og det har som fotograf dokumentert teateroppsetninger, brylluper og konfirmasjoner.

Musiserende medspillere

Knut Henriksen
Knut Henriksen: Konsertmester
Alternerer med Mona B. Henriksen

Knut Henriksen har vært profesjonell musiker i over 48 år. Han begynte sin karriere i «Divisjonsmusikken» i Halden og forsatte som konsertmester i Det Norske Blåseensemble fra 2002 til 2012.
Knut Hernriksen har jobbet mye med korpsbevegelsen både som dirigent, solist og instruktør og er en allsidig musiker som også har samarbeidet mye med skuespillere, forfattere og dansere. Han er også en meget aktiv kammermusiker og har spilt med flere kjente norske navn.
Knut har også turnert i fem år med Italias mest kjente blåsegruppe, Fiati di Parma, hvor han også var med på 4 cd innspillinger. I perioden 2016-2023 var han festivalsjef for Kammerfest i Østfold, en internasjonal kammermusikkfestival for blåsere og slagverk, og er nå i styret.
Han er også en flittig benyttet pedagog og foreleser på alle nivåer.

Sven Lundestad
Sven Lundestad: Norges første Professor i klassisk gitar

Sven Lundestad skapte i 1974 historie ved å være den første norske som spilte en offentlig solokonsert på gitar. Han har spilt konserter i de fleste land i Europa (med bl.a. flere opptredener i den kjente Wigmore Hall i London), Wales, Russland, Chile, Argentina, Peru og Brasil.
Ved siden av sitt professorat ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, har han vært invitert som gjestelærer ved høyskoler, akademier og universiteter i England, Spania, Tyskland, Sverige, Danmark, Estland og Finland. Han har spilt inn en rekke plater, og har vært jurymedlem i både nasjonale og internasjonale musikkonkurranser.
Lundestad har skrevet flere samspill/lærebøker for klassisk gitar. Les mer på onlinegitar.no 

Ole Martin Huth
Ole Hermann Huth: Fiolinist

Ole Hermann Huth er fiolinist, med utdannelse fra Norges musikkhøgskole. Han har siden 1982 jobbet som freelance fiolinist i hele østlandsområdet.
Han er knyttet til det profesjonelle miljøet i Oslo, og har vikariert i Kringkastingsorkesteret, Den Norske Operas orkester, og har i mange år vært på turne med Rikskonsertene.
Han var administrativ leder og fiolinist i Østfold kammerorkester, er Konsertmester i Østfold symfoniorkester og Grenland symfoniorkester, foruten fiolinist  i Oslo barokkorkester.
I perioden 2003 til august 2011 var han rektor ved Sarpsborg kulturskole.

Merete Carr
Merete Olsen Carr: Cellist.

Merete Olsen Carr begynte tidlig med musikk – gikk på Halden Musikkskole fra skolens start.

Utdannet som cellist ved Norges Musikkhøgskole, Oslo

Jobbet 38 år i Kringkastingsorkesteret (KORK)

Var samtidig medlem i Den Norske Strykekvartett og turnerte både i Norge og i utlandet – vant bl.a. Mozart-konkurranse i Brussel, og var i juryen året etter..