Det er mange som står bak.

I Fredrikshald Theaterselskab har vi mange dyktige medspillere.  På hvert sitt felt bidrar de til det gode resultat.
De synes ikke på scenen, men er like viktige for at du som publikum skal få en minneverdig opplevelse.

Jan de Vibe er regissør
Jan de Vibe: Regissør m.m.

Jan Erik de Vibe har i tillegg til lærer- universitetsutdanning, dramautdanning fra Royal Scottish Academy of Music and Drama i Glasgow, Skottland.
Han har vært lærer ved Romerike folkehøgskole, Høgskolen- og videregående skole i Halden. Han startet Romerike folkehøgskoles tradisjon med å sette opp barnestykker, og regisserte bl.a. Per Gynt, Cabaret og Show Boat.
Han var instruktør for «Det Gode Mennesket fra Sezuan» med Halden Byteater, som ble åpningsforestillingen til den internasjonale teaterfestivalen i Halden 1991. Han regisserte også Theaterselskabets kritikerroste publikumssuksess «Jeppe på Berget» i 2017 og «Den Stundesløse» i 2019.

Synnøve Sørland
Synnøve Sørland: Inspisient

Synnøve Sørland er utdannet pedagog og har 1. avd. jus.
Hun har arbeidet innenfor sosial-, helse og kriminalomsorg hele sitt yrkesaktive liv.
Hun var leder av Studenter-samfundet i Trondhjem 1992-93 og har siden den gang arbeidet med logistikk, organisering og koordinering av arrangementer, som inspisient og som ansvarlig for sikkerhet og organisering innenfor kultursektoren.

Christin Abrahamsen
Christin Abrahamsen: Sufflør

Christin Abrahamsen har en allsidig bakgrunn og stor interesse for kreativ virksomhet. Hun har blant annet holdt kurs i maling og porselensmaling, vært veskedesigner og har drevet flere gave-, kunst og aktikvitetsforretninger. Hun er sterkt interessert i teater, og spøker med at hun i det neste liv skal bli skuespiller. Inntil den tid har hun en stor oppgave i å følge og støtte de som opptrer på scenen.

Kristin Elida Veiulfsen  Nielsen
Kristin Elida Veiulfsen: Rekvisitør

Kristin Elida Veiulfsen Nielsen, 38 år, gift med Odd Roger og har ett barn på 19 år.  Ny i teatermiljøet, og var med i sitt første skuespill i 2018 – «Granittliv».

Hun spilte Maria Colbjørnsdatter på «FredrikshaldFest»-dagene og har vært statist i serien «Grenseland» og spilte pigen Anne i «Den Stundesløse».
Ola Berglund
Ola Berglund: Scenemester

Ola Berglund – Theaterselskabets leder, tidligere helsesøster og kulissemaler. Ola har blant annet malt forteppet i Fredrikshalds teater, hovedkulissene til Fredrikshalds teaters «Storgaten», og laget i samarbeid med Pontus Berglund, to fantastiske kulisser til forestillingen «Jeppe på Berget i 2017. Han debuterte som skuespiller i rollen som Barberer i «En Folkefiende» i 2019.

Joakim Johansen
Joakim Johansen: Lysmester

«Jokke» er fra Fredrikstad, men har siden 2001 bodd i Rostock, Tyskland. Han har arbeidet fulltid som lysdesigner og lysteknikker i inn- og utland, og har jobbet med store internasjonale artister og kunstnere. De senere år har han spesialisert seg på teater og musikals, og er stadig å se på Brygga Kultursal.

Halvor Nome
Halvor Nome: Design, Web og Marketingansvarlig

Halvor Nome har bred faglig bakgrunn fra grafisk og digital design og publisering,

Halvor har erfaring fra kreative,  konsultative og administrative oppgaver i reklamebyråer og grafisk industri.
Han har arbeidet med digital design og publisering på internet siden 1995, og har ansvar for utvikling av Theaterselskabets profil og presentasjonsmateriell – både på nett og på papir.

Per Brårud
Per Braarud: Fotograf

Per Braarud er utdannet og har jobbet som fotograf, hovedsakelig i Trondheim og Oslo, med portrett og industri/reklame-fotografering. Han fikk som liten et Kodak Brownie 127 rullfilmkamera og har gjennom årene vært igjennom alle formater. Til sin 60-årsdag fikk han et Nikon D90, et fabelaktig verktøy for å mestre overgangen fra analog til digital hverdag. Men han savner fortsatt mørkerommet.  Han er også utdannet barnevernpedagog, men er nå pensjonert og har vendt tilbake til utgangspunktet, nemlig fotografiet.
Spiller også «en borger» i «En Folkefiende«.

Grete Ludvigsen


Grete Ludvigsen: Økonomiansvarlig

Grete Ludvigsen liker tall og regneark! Hun er bedriftsøkonom og jobber med regnskap. Flyttet for et par år siden til Halden og har siden det tatt del i Haldens kulturliv som musikant og som kasserer i flere organisasjoner.
Grete var økonomiansvarlig for de to første oppsettingene av Den Hvite Dame på Fredriksten Festning. Hun har også jobbet med næringsutvikling som næringssjef i Levanger og har arrangementserfaring som mangeårig leder av vintermarkedet Marsimartnan i Levanger, samt som prosjektleder for Levanger 1000 år i 2011.

Marie Svendberg Eriksen
Marie Svendberg Eriksen: Kostymeansvarlig

Marie Svendberg Eriksen begynte å sy på kjøkkenet sammen med mamma da hun var liten, men lærte for alvor å sy da hun gikk linjen for Kostyme og Teatersminke på Romerike folkehøgskole i 2011/2012. Etter dette har hun jobbet med å utvikle sine sømferdigheter og har fokusert på å sy historiske drakter. Hun har hatt en utstilling på Rød Herregård med historisk undertøy. Hennes hovedverk til nå, er de to rekonstruksjoner av 1700-talls uniformer som henger i den nye Karl XII utstillingen «Det store fallet» på Fredriksten museum.

 

Vår musiserende medspiller

Eirik Haug Stpmner
Eirik Haug Stømner: Pianist

Eirik Haug Stømner, Haldens egen klavermester, er en av Norges fremste pianister, vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Halden Arbeiderblads sang- og musikkpris og Robert Levins pianistpris. Han begynte å ta pianotimer hos Elisabeth Giske og Per-Anders Hegre i Halden som niåring, før ferden gikk videre til Oslo og musikkstudier ved Norges Musikkhøgskole med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan.  I 2018 fullførte han solistdiplomstudiet, og var i den anledning solist med Kringkastingsorkesteret i Store Studio.

Han har spilt konserter over hele Europa, og i vår debuterte han ved Festspillene i Bergen. Eirik er for tiden ansatt som akkompagnatør og pianolærer ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.

Under forestillingen vil han bidra med musikalske innspill fra sitt rikholdige reportoar av 1800-tallets musikalske perler.