Gi et gavekort
Gi et gavekort på billetter eller gavebeløp til valgfri forestilling!

Bestill billetter til teaterhistoriens første miljødrama.

Handlingen i Henrik Ibsens stykke fra 1882 speiler vår egen tid, med egosentriske samfunnstopper, korrupte media, økonomisk motivert miljøkriminalitet, utfrysing og straff av varslere, feilinformasjon, løgn og fortielser for egen vinning eller for å hindre tap av status.
Det vil i stykket være lett å finne paralleller til vår lokale virkelighet, hvor personer og grupper står mot hverandre og kjemper for egne interesser, overbevist om at målet helliger midlet.
Kort sagt – et høyaktuelt drama om kampen mellom sannhet og makt i en liten by – og i verden.

Det blir en sterk teateropplevelse, med en rekke av Haldens mest erfarne amatørskuespillere på scenen og med musikalsk ledsagelse av Haldens klavermester pianisten Eirik Haug Stømner

I New York Times 9. mars 2018 kunne en lese at stykket har blitt oppført fire ganger oftere etter Donald Trump ble innsatt som president, enn i de tre foregående år. Sitat fra artikkelen: «Ibsen wrote «An Enemy of The People» in 1882. Donald Trump made it popular again».

Så langt Fredrikshald Theateselskabs styre kjenner til, er vår oppsetning den første amatøroppsetning av hele stykket. Det har tidligere vært oppsetninger med blandet besetning (både amatører og profesjonelle skuespillere og/eller regissører), og enkelte scener i stykket har blitt bearbeidet og spilt som skoleforestilling av amatører.

Billetter kjøpes på fredrikshald.ticketco.no, eller «over disk» på Erlandsens Conditori, som også tar imot bestilling på gavekort.