På scenen i «Figaros bryllup».

Mange av distriktets mest erfarne amatørskuespillere står på scenen i Figaros Bryllup, når teppet går opp for Fredrikshald Theaterselskabs oppsetning av Figaros Bryllup, teaterversjonen, som Mozart benyttet som utgangspunkt for den mer kjente operaversjon.

Jonny Nilsen
Johnny Nilsen: Grev Almaviva

Johnny Nilsen Johnny Nilsen er 52 år, jobber til daglig for Østfoldmuseene, har vært aktiv i teatermiljøer siden ungdomsårene. Har vært med i teatergrupper i Volda, Drøbak, Oslo og Halden.
Johnny har teaterbakgrunn som skuespiller, produsent, manusforfatter og instruktør i revyer, farser, komedier, tragedier, historiske spill, impro-teater og dukketeater. Spilte Baron Nilus i «Jeppe på Berget» i 2017, Vielgeschrey i «Den Stundesløse» i 2019 og doktor Stockmann i «En folkefiende» i 2020. Gift med Sara og har 5 barn i alderen 9 – 27 år.

Gro Janet Haug Mo
Gro Janet Haug Mo: Susanna

Gro Janet Haug Mo er 56 år , jobber som  matematikklærer og har vært aktiv i Haldens teater- og musikkmiljø i over 20 år. Hun hadde tidligere medansvar for sanginstruksjon i Juleselskapet der hun også var fast skuespiller i mange år. I Juleselskapet spilte hun roller som bla Petrine i «Reisen til Julestjernen» og Nancy i musikalen «Oliver». Hun er også aktiv i vokaltrioen Tres fra Rokke. Hun spilte Pernille i vår oppsetning av «Den Stundesløse» i 2019 og fru Stockmann i «En Folkefiende» i 2020, er gift med Per Øivind.

Ketil Ravneng
Ketil Ravneng: spiller Figaro.

Ketil Ravneng er utdannet vernepleier siden 1994 og har sine arbeidsdager som teamleder i et bofellesskap i Sarpsborg. Han debuterte på scena i 1990 som politibetjent Klang i «Pippi Langstrømpe» med Sarpeteatret på Folkets Hus i Sarpsborg. Siden har det blitt utallige oppsetninger i alle Østfolds byer, i alle sjangre. I Halden kanskje mest kjent for roller i Juleselskapet de siste 15 år. Spilte kaptein Krok i «Peter Pan» Han spilte Peter Stockmannn i «En Folkefiende» i 2020.  Sist sett i Mysteriet Myrna Vep med HaldenCompagniet og som Fagin i musicalen «Oliver«. 

Siv Stang: Marcellina.

Siv Stang er bibliotekar ved Halden videregående skole og har i tillegg vært aktiv i
teatermiljøet i Halden i drøye 30 år, Hun startet i ensemblet Commedia dell’artes i 1989, hvor
hun blant annet spilte med Marcus Hannestad og unggutten Tomas Glans. Siden ble
det roller i revyselskapet Ha Ha Halden, Den spanske flue, De fortaptes hus og Å ha en
drøm. I tillegg til skuespilleri og manusskriving i lokale revyer med damene Grethe Kruse og Mona Bråthen, har hun også vært med i Juleselskapet siden starten i 1990, hvor hun har spilt i oppsetninger som Et Julekvad, Folk og røvere i Kardemomme by, Dyrene i
Hakkebakkeskogen, Reisen til Julestjernen, Mormor og de 8 ungene og nå sist i musikalen Oliver i 2022. I Fredrikshald Teaterselskaps oppsetninger, har hun spilt Nille i Jeppe på Berget i 2017, Magdelone i Den Stundesløse i 2019 og Marta Kiil i En folkefiende i 2020. I årets oppsetning av Figaros bryllup, spiller hun husholdersken/ anstandsdamen Marceline. 

Lars G. Hammer: Bartholo

Lars G. Hammer har holdt på med teater siden barneskolen,
3 år med Brage både som teatersjef og skuespiller.
Han har spilt Karl 12 på Berby Herregård, vært aktiv i Juleselskapet i 15 år. Spilt i «Blanke messingen», «Peter Pan», «Emil i Lønneberget» osv. Spilte Jacob skomaker i «Jeppe på Berget» i 2017, Oldfux i «Den Stundesløse» i 2019, Billing i «En Folkefiende» i 2020 og Thorkeld i «Uddaspillet» 2022.

Har også spilt i diverse filmer og TV-produksjoner for NRK, TV2 osv.

Anita Grandal
Anita Grandal: Pedril

Anita Grandal  debuterte i Brageteateret på slutten av 1970-tallet. Senere var hun med i flere revyoppsetninger i Fredrikshald teater, blant annet «Ved Tistaflodens munning». På den tiden spilte hun også i flere komedier, for eksempel «Panikk på Halden sykehus» og «Brødrene Østermanns huskors».  Anita har sterke følelser for Fredrikshald teater, men det er mange år siden sist hun sto på scenen.

Marcus Hannestad
Marcus Hannestad: Antonio

Marcus Hannestad har mer enn 36 års teatererfaring. Han var med på å starte Halden byteater og Commedia dell’artes ensemblet. Var med på Tomas Glans’ «Behind The Masks og «Jungelboken. Medvirket i mange år i «Juleselskapets oppsetninger. Har vært med i «Fame på Chat Noir i Oslo. Har medvirket i reklamefilmer, i «Hotell Cæsar og voksenundervisning på NRK 2. De 4 siste årene har han spilt Carsten Tank i «Et julespill på Rød herregård. Marcus fikk stående ovasjoner for sin tolkning av Jeppe i «Jeppe på Berget i 2017, og spilte «handlende Oluf» i «Uddaspillet 2022.

Erling Gunther
Erling Günther: Introduserer stykket

Erling Günther har vært aktiv i teatermiljøer i ca 25 år, bl.a. fra «Karl XII’s siste felttog» og «Den Kaukasiske Krittringen» på Berby Herregård, vandrespill på Fredriksten Festning, Beatlesmusicalen «Love me do», ca. 80 opptredener som fru Flettfrid Andresen og har spilt revykungen Ernst Rolf. Skrev og medvirket i vandrespillet: «Å ha en drøm» i 2016. Spilte Erik lakei og Holberg i «Jeppe på Berget» i 2017, og har skrevet åpningsmonologene både til «Jeppe på Berget» og «Den stundesløse» og «En Folkefiende». Han var i 12 år lokal leder av Tempel Ridder Ordenen. Tok initiativ til å besøke Drottningholm Slottsteater samt Confidensen i Stockholm, for å øke Selskabets kunnskap om gammel scenografi.

Hilde Bateman
Hilde Bateman: Grevinnen

Hilde Bateman har vært med i en rekke teateroppsetninger i Sarpsborg siden 1990-tallet, blant annet «Den spanske flue», «Arsenikk og gamle kniplinger», «En umulig gutt» av Petter Rosenlund, «Mord over en lav sko» av Knut Nærum, «Den skallede sangerinne» av Eugene Ionesco og fem sesonger med «Sommer i St. Marie» av Knut-Erik Rønne. I Halden har hun spilt i «Sjamanens hest» av Tord Akerbæk og gjort monologforestillingen «Naken» av Joyce Carol Oates, i tillegg til å ha vært med i Juleselskapets oppsetninger i 2021 og 2022. 

Geir Andersen
Geir Andersen: Don Bazilio

Geir er 50 år, samboer gjennom 26 år med Mariette Mellegård og har 2 barn.
Han startet i Halden barne og ungdomsteater på 80 tallet, og var med i Halden byteater og har vært med i Juleselskapet siden 2002. Fra 2017 som regissør.
Blant oppsetninger kan nevnes: «Det gode menneske fra Sezuan», «Full pott», Harold Pinters «Kjøkkenheisen», «Den som drukner sladrer ikke», «Den spanske flue», «Frihetspapiret», «Ronja Røverdatter», «I blanke messingen».  I Juleselskapet regi: «Peter Pan», «Arsenik og gamle kniplinger», «Emil», «Ett Julekvad», «Reisen til julestjernen», «Hakke bakkeskogen», «Askepott og Lillemus-Mei», «Mormor og de 8 ungene», «Kardemommeby» og «Nøtteknekkeren». «Kong Jell» (som produsent).

Dag Andersen: Dommer 
Dag Andersen: Dommer

Ekte Sarping og grafisk designer som begynte med teater i voksen alder i forestillingen «Sverdet» i 2010/2011, og har vært med på følgende: «Den Spanske Flue» 2013, Stedsansprosjektet «Kall meg Robert» 2014, «Parknissens Jul» som «Stubbe» 2017/2018/2019, «Oscar Torp» 2018, «Jesus Christ Superstar» 2019, «Robert» i «Boeing Boeing» 2020, Villekullas oppsetning av Grease 2020, NRKs julekalender «Det Magiske Tivoliteater» 2021. Spilte Arthur Svendsson, Arne Olav Brundtland, og Filip på «Kaken» i oppsetningen «Yngve Hågensen» i 2022. Spilte karakteren «Karl Sevaldsen» i lystspillet «Sommer i St. Marie» med Teaterkameratene i seks år på rad 2015/2021, og har i dag byvandringer i Sarpsborg som sistnevnte «Karl Sevaldsen».

Jonathan Mellegård Andersen
Jonathan M. Andersen: Cherubino

Jonathan Mellegård Andersen er født 2005 (mellom 2 forestillinger av Ett Julekvad) og har vært med i Juleselskapet siden 2009. Til daglig går han på Porsnes VGS – VG2 mediaproduksjon. Tross sin unge alder har han vært med på en rekke oppsetninger, blant annet: «Hakkebakkeskogen», «Peter Pan», «Ett Julekvad», «Reisen til julestjernen», «Nøtteknekkeren» og «Kong Jell», «Mormor og de 8 ungene» og «Askepott og Lillemus-Mei».

Julie Helen L. Johansen
Julie Helen L. Johansen: Fanchett

Julie er 18 år. Hun er lærling i barne- og ungdomsarbeider-fag, og jobber på Aremark barnehage. Julie er ny i teatermiljøet. Første forestilling hun var med i var «Nøtteknekkeren» med Juleselskapet i 2021. Der spilte hun rotte og tinnsoldat. I 2022 var hun med Juleselskapet da de satt opp «Oliver«. I Oliver var hun en av barna på barnehjemmet, med i «Fagen gjengen» og som danser. 

På scenen i Figaros Bryllup  ||  Bak kulissene i Figaros Bryllup ||  Om Forfatteren   ||  Den første oppsetning ||