Medvirkende på scenen i «En Folkefiende».

Jonny Nilsen
Johnny Nilsen: Dr. Tomas Stockmann

Johnny Nilsen er 49 år, jobber som lærer, har vært aktiv i teatermiljøer siden ungdomsårene. Har vært med i teatergrupper i Volda, Drøbak, Oslo og Halden.
Johnny har teaterbakgrunn som skuespiller, produsent, manusforfatter og instruktør i revyer, farser, komedier, tragedier, historiske spill, impro-teater og dukketeater. Spilte Baron Nilus i Jeppe på Berget i 2017 og Vielgeschrey i Den Stundesløse i 2019. Gift med Sara og har 5 barn i alderen 6 – 24 år.

Gro Janet Haug Mo
Gro Janet Haug Mo: Fru Stockmann

Gro Janet Haug Mo er 52 år , jobber som  matematikklærer og har vært aktiv i Haldens teater- og musikkmiljø i over 20 år. De siste årene har hun hatt medansvar for sanginstruksjon i Juleselskapet der hun også har vært fast skuespiller siden 1998. Der har hun ikledd seg rollen som bla Petrine i «Reisen til Julestjernen» og Nancy i musikalen «Oliver». Hun er også aktiv i vokaltrioen Tres fra Rokke. Hun spilte Pernille i vår oppsetning av Den Stundesløse i 2019, er gift med Per Øivind og sammen har de tre voksne døtre.

Veronica Mittet
Veronica Mittet: Petra, deres datter

Veronica Mittet har nylig rundet 40 og har vært aktiv i Østfolds teatermiljø i over 20 år, både som danser, koreograf, skuespiller og produsent. Hun er i dag leder for Juleselskapet hvor hun har medvirket siden tenårene. Hun er utdannet danser, barnevernspedagog og familieterapeut og har jobbet mange år innen barnevern og psykiatri. For tiden studerer hun yogaterapi og er instruktør ved Familiy Sport Club Halden. Hun spilte Leonora i Den Stundesløse i 2019, er kjæreste med Ketil og de har to barn på 3 og 5 år.

Marcus Hannestad spiller en skriver
Marcus Hannestad: Peter Stockmann, doktorens eldre bror. Byfogd og politimester, formann i badebestyrelsen m.m.

Marcus Hannestad har mer enn 36 års teatererfaring. Han var med på å starte Halden byteater og Commedia dell’artes ensemblet. Var med på Tomas Glans’  Behind The Masks og Jungelboken. Medvirket i mange år i Juleselskapets oppsetninger. Har vært med i Fame på Chat Noir i Oslo. Har medvirket i reklamefilmer, i Hotell Cæsar og voksenundervisning på NRK 2. De 4 siste årene har han spilt Carsten Tank i Et julespill på Rød herregård. Marcus fikk stående ovasjoner for sin tolkning av Jeppe i Jeppe på Berget i 2017, og spilte en skriver i Den Stundesløse i 2019.

Siv Stang: Marta Kiil, garvermesterfrue, fru Stockmanns pleiemor.

Siv Stang har vært aktiv i teatermiljøet i Halden i 30 år. Hun startet i ensemblet «Commedia dell’artes» i 1989, hvor hun blant andre, spilte mot Marcus Hannestad og unggutten Tomas Glans. Siden ble det mange roller i revyselskapet «Ha Ha Halden», i teateroppsetningen «Den spanske flue» og «Å ha en drøm» i 2016. I tillegg til skuespilleri og manusskriving i lokale revyer med damene Grethe Kruse, Mona Bråthen og Monia Berger Lund, har hun spilt i «Juleselskapet» ’s oppsetninger  siden starten i 1990,blant annet i «Et Julekvad», «Folk og røvere i Kardemomme by», «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «Reisen til Julestjernen» samt i «Mormor og de 8 ungene», hvor hun spilte mormor. Hun spilte Nille i «Jeppe på Berget» i 2017 og Magdelone i «Den Stundesløse» i 2019.

Øyvind Høyem spiller Leander
Øyvind Høyem: Hovstad, redaktør av Folkebladet

Øyvind Høyem  er 39 år og jobber som lærer i kunst og håndverk og underviser i visuell kunst på Halden kulturskole. Han er utdannet industridesigner og avsluttet nylig læreplan i Design og Redesign for Utdanningsdirektoratet. Som ung var han med i Bugsy Malone ved Sandvika barne og ungdomsteater. Han var rekvisitør for Juleselskapets oppsetning av Oliver! Øyvind spilte Ridefogd og 2.doktor i Jeppe på Berget i 2017 og Leander i Den Stundesløse i 2019. Han arbeider også med å tilbakeføre og restaurere Knardal gård og landskapspark i Halden og er opptatt av bærekraft og biologisk mangfold.

Lars G. Hammer spiller Oldfux
Lars G. Hammer: Billing, medarbeider i Folkebladet

Lars G. Hammer har holdt på med teater siden barneskolen,
3 år med Brage både som teatersjef og skuespiller.
Han har spilt Karl 12 på Berby Herregård, vært aktiv i Juleselskapet i 15 år. Spilt i Blanke messingen, Peter Pan, Emil i Lønneberget osv.
Spilte Jacob skomaker i Jeppe på Berget i 2017 og Oldfux i Den Stundesløse i 2019.

Har også spilt i diverse filmer og TV-produksjoner for NRK, TV2 osv.

Jonas Borge Stavsengen spiler Peder Eriksen
Jonas Borge Stafsengen: Skibskaptein Horster

Jonas Borge Stafsengen har vært fast navn å se på Veslefrikk teaterverksted sine oppsetninger de siste 9 årene.

Han har spilt i blant annet Jungelboken, Løvenes Konge, Olsenbanden Jr på Sirkus, Annie, Skjønnheten og Udyret. Han spilte Peder Eriksen i Den Stundesløse i 2019.

Jonas er entertainer, hobbyskuespiller og jobber til vanlig på Bryggerhuset Syd.

Sverre Stang: Boktrykker Aslaksen

Sverre Stang har lang erfaring som skuespiller og teatersjef.
Blant annet 3 år i  Brage-teateret, Ti små negerbarn, Arsenikk og gamle kniplinger og Jeg drepte. Spilte Forsvareren i Jeppe på Berget i 2017 og Mads Eriksen i Den Stundesløse i 2019.

Han har bakgrunn som journalist og redaksjonssjef, blant annet fra Morgenbladet og fagblad.

Driver Erlandsens Conditori i Halden.

Erling Gunther spiller Vielgeschreys bror
Erling Günther: Henrik Ibsen

Erling Günther har vært aktiv i teatermiljøer i ca 25 år, bl.a. fra Karl XII’s siste felttog og Den Kaukasiske Krittringen på Berby Herregård, vandrespill på Fredriksten Festning, Beatlesmusicalen Love me do, ca. 80 opptredener som fru Flettfrid Andresen og har spilt revykungen Ernst Rolf. Skrev og medvirket i vandrespillet: Å ha en drøm i 2016. Spilte Erik lakei og Holberg i Jeppe på Berget i 2017, og har skrevet åpningsmonologene både til Jeppe på Berget og Den stundesløse og En Folkefiende. Han var i 12 år lokal leder av Tempel Ridder Ordenen.

Kristin Eliad Veiulfsen Nielsen
Kristin Elida V. Nielsen: En borger

Kristin Elida Veiulfsen Nielsen, 38 år, gift med Odd Roger og har ett barn på 19 år.  Ny i teatermiljøet, og var med i sitt første skuespill i 2018 – Granittliv.

Hun spilte Maria Colbjørnsdatter på FredrikshaldFest-dagene og har vært statist i serien Grenseland og spilte pigen Anne i Den Stundesløse.
Eirik Haug Stpmner
Eirik Haug Stømner: Pianist

Eirik Haug Stømner
Haldens egen klavermester er en av Norges fremste pianister, vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Robert Levins pianistpris og Einar Sten-Nøklebergs talentpris, har musikalske innspill under forestillingen.

Les mer om Eiriks gedigne musikalske bakgrunn på «Bak kulissene«